• page_banner

NEP Pump Industry започнува серија активности за обука за безбедносно производство

Со цел да се подобри свесноста за безбедноста на вработените и вештините за безбедно работење, да се создаде атмосфера на безбедносна култура во компанијата и да се обезбеди безбедно производство, компанијата организираше серија активности за обука за безбедносно производство во септември.Одборот за безбедност на компанијата внимателно организираше и спроведе клучни објаснувања за системи за безбедност на производството, безбедни оперативни процедури, знаење за заштита од пожари и спречување на несреќи со механички повреди итн. сите вработени активно учествуваат.

Оваа обука ја зајакна свеста за безбедноста на вработените, дополнително го стандардизираше секојдневното безбедносно однесување на вработените и ја подобри способноста на вработените да спречат несреќи.

Безбедноста е најголемата придобивка на претпријатието, а едукацијата за безбедност е вечна тема на претпријатието.Производството за безбедност мора секогаш да алармира и да биде незапирливо, така што едукацијата за безбедност може да се апсорбира во мозокот и срцето, вистински да изгради безбедносна линија на одбрана и да го заштити одржливиот развој на компанијата.


Време на објавување: Сеп-11-2020 година